Eliška je uchovnenáááááá:-) a Henrich získal prvý CACIB

17.12.2009 09:51

Zas máme super novinky! V sobotu ráno 12.12. 2009 som zbalila miláčikov a "vybehli" sme na výstavu do maďarského Mossonmagyarovar-u. Eliška získala svoj prvý CAC a je teda uchovnená a Henriško prvým CACIB-om "načal" titul interšampióna.

Elli posudzoval p. Wayne Trevathan. Neviem, či to bolo tým, že bola Elli posudzovaná ako jedna z posledných mačičiek, ktoré mu boli pridelené, alebo je všeobecne tak skúpy na slovo, ale s posúdením bol hotový raz-dva. Podľa jeho názoru má Elli ešte mačiatkovský kožúšok a dlhšiu srsť a vraj sa nám naša "buchta" natiahla:-(. Z posudku sme však nakoniec vyčítali aj pozitívne hodntenia. V konečnom dôsledku je Elli podľa slov pána posudzovateľa "excellent":-). Boli sme pozvaní aj do výberu na nomináciu do BIS.

Henricha posudzovala pani Anne Veland, ktorej sa Henrich veľmi páčil. Veľmi vyzdvihla jeho stavbu tela, nádherne vyfarbené odznaky a predovšetkým vynikajúcu modrú farbu oka. Henriško predviedol aj svoju super povahu, počas posúdenia bol pokojný a vyrovnaný napriek množstvu ľudí sledujúcich posúdenie z poschodia, čo všetky posudzované mačičky veľmi znervózňovalo. Vo výbere na nomináciu do BIS sa rozhodovalo medzi Henrichom a modrým britským kocúrikom. Nomináciu nakoniec získal modrý kocúrik, ktorý už pri posúdení nebol pokojný a do BIS nakoniec ani nenastúpil:-(

Najbližšie by sme sa chceli zúčastniť v januári na výstave v Bratislave. Dovtedy si budeme lámať hlavu nad vhodným názvom našej chovnej stanice, keďže uchovnením Elli môžeme zažiadať o jej zaregistrovanie.